Just Build It

Aasta Innovatsiooniprojekt 2022 on Just Build It.

Allikas: www.digitaalehitus.ee
Just Build It OÜ Veigo Kallaste
Foto: Raigo Pajula

Aasta innovatsiooniprojekt on keskkond Just Built It

Digitaalehituse klaster

 november 2022

Aasta nominendid, EhitusEST november 2022

Aasta innovatsiooniprojekt on keskkond Just Built It

Vaata lähemalt: www.ehitusest.ee

Eesti digitaalehituse klastri konkursi „Aasta innovatsiooniprojekt“ võitis Just Build It OÜ loodud ehitusinfo keskkond.

Just Build It on ehitusmaterjalide otsingu- ja infosüsteem: interaktiivses hoone mudelis saab tooteid ja lahendusi otsida kasutuskoha järgi. Mudelis „ringi jalutades“ saab ehitise osa välja valida, sellele liikudes avaneb detailsem 3D-fragment, kust on leitavad korrektseks ehitamiseks vajalikud tooted. Keskkond aitab iseehitajaid õige ehituslahenduse või toote leidmisel, ent on abiks ka ehitusmaterjalide brändiomanikule, et tooteid täpsemalt positsioneerida ja õigeid kasutusviise tutvustada.

Justbuildit.eu keskkond on teadaolevalt maailmas ainulaadne. Idee sai alguse 2014. aastal, mil ettevõtte asutaja Veigo Kallaste murdis pead, kuidas teha ehitamine ja õigete ehitustoodete valimine inimestele lihtsamaks. Töötades toona rahvusvahelises ehitusmaterjalide tootmise ja müügi ettevõttes, oli tema roll muuhulgas ka see, et ehitustooteid kliendini viia nii, et kõik saaksid täpselt aru, milleks need mõeldud on ja millist toodet ühel või teisel juhul kasutama peaks. Siit tekkis küsimus, kuidas anda nõu võimalikult paljudele inimestele?

Ainuke võimalus oli luua digitaalne maailm, kus ehitamine ja selle planeerimine on intuitiivne ja lihtne.
Tänaseks on kaardistatud teemad, mis võiksid inimesi ehitamise juures toetada. Esimesena valiti ehitusmaterjalide valiku lihtsustamise teema, tulevikus on plaan erinevaid interaktiivseid tööriistu juurde luua.

Eesti digitaalehituse klastri konkursi „Aasta innovatsiooniprojekt“ nominendid

Projekt Neeme

KODEA majatehase esimest projekti „Neeme“ iseloomustab unikaalne moodulmajade tootmisprotsess ning modulaarne süsteem.

Terasraamil moodulid toodetakse tehases automatiseeritult, moodulid annavad arendajale suure arhitektuurilise vabaduse. Seejuures pole modulaarsed mitte ainult hooned, vaid ka tehas ise.

Juba esimeses arendusfaasis vähendab KODEA moodulmajatehas märkimisväärselt alltöövõtjate arvu, suurendab ehitusprotsessi läbipaistvust ning lubab tavaehitusega võrreldes täpsemat eelarvestamist.

  • Tellija: Pärituule residentsid OÜ
  • Arhitekt: Ülar Mark
  • Ehitaja: KODEA OÜ

Alma Tomingase büroohoone

Alma Tomingase büroohoone on Ülemiste City ärilinnaku värskeim lisandus: töökeskkonda iseloomustavad rohelisus ning innovaatilisus, hoone 11. korruselt avanevad vaated lennujaamale ja Ülemiste järvele, kokku üle 20 000 ruutmeetri.

Unikaalsele rohehoonele on antud kõrge energia- ja keskkonnasäästlikkuse LEED kuldsertifikaat. Nii projekteerimise kui ka ehituse faasis kasutati kaasaaegseid digitaalseid lahendusi: Lean juhtimine projekteerimisel, mudelprojekteerimine, 360-kraadi pildid ning teostusmudel aitasid meeskonna hea lõpptulemuseni.

Allikas: EHITUSEST

Võta ühendust

Registreeri

Oled juba kasutaja?

Logi sisse

Pole veel kasutaja?